1 ¾ dl  varmt vand 
1 dl  ymer eller A38 
25 g  gær 
1 ½ tsk  salt 
1 tsk  sukker 
1 tsk  koriander 
200 g  rugsigtemel 
300 g  hvedemel 
pensling: varmt vand og hvedemel 
  
Vand og ymer røres sammen i en skål.
Gæren smuldres og røres i.
Salt, sukker, koriander, rugsigtemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Dejen æltes igennem på bordet, til den er blød og smidig.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Stilles til hævning et lunt sted ca. 40 minutter, til dejen har dobbelt 
størrelse.
Dejen slås ned og deles i 14 stykker, der trilles til boller.
Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine.
Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.
Pensles med vand, drysses med hvedemel og ridses i midten med en skarp 
kniv.
Efterhæver yderligere 10 minutter uden at være dækket til.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Bollerne bages på midterste ovnribbe ca. 20 minutter.
Bollerne afkøles på en bagerist.