2 mellemstore squash 
2 gulerødder skrællede 
250 g  hvedemel 
2 tsk  bagepulver 
salt 
1 tsk  stødt kanel 
½ tsk  stødt muskatnød 
60 g  pecannødder hakkede 
2 æg 
2 ½ dl  mælk 
90 g  smør smeltet 
 
Ovnen forvarmes til 200ºC. 
En muffinplade til 12 stk pensles med olie eller smeltet smør. 
Gulerødder og squash rives. 
Sigt hvedemel, salt, kanel, bagepulver og muskatnød ned i en stor røreskål. Tilsæt gulerod, squash og hakkede nødder. 
Rør grundigt til alle ingredienser er godt blandede.
Pisk æg, mælk og smeltet smør sammen i en mindre skål.
Lav en fordybning i melblandingen, tilsæt al væsken. 
Dejen røres hurtigt sammen med en dejskraber. 
Rør ikke for længe. Dejen må gerne være klumpet.
Dejen fordeles i de smurte forme. 
Bages i 20 minutter. 
De færdige muffins kan løsnes fra formen med en kniv, så snart de kommer ud af ovnen. 
Vendes ud på en bagerist efter 2 minutter.