Logo

Stegte ris, almindelige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g kogte ris
2 spsk olie
2 forårsløg, snittet i små ringe, de hvide og grønne hver for sig
1 stort æg, let pisket med 2 tsk olie og ¼ tsk salt
2 tsk tyk soyasauce
2 spsk klar suppe (Kan undlades)
 
Kog risene mindst 3-4 timer i forvejen.
Løsgør nu riskornene så meget som muligt.
Opvarm wokken over kraftig varme til den ryger.
Tilsæt olien og slyng den rundt.
Tilsæt det hvide fra forårsløgene, rør et par gange og hæld ægget i.
Lad det stå 5-10 sekunder, så ægget stivner i bunden men stadig er flydende på overfladen.
Tilsæt risen.
Vend og skub med en wok ske eller spartel i 3-4 minutter eller til risen er varmet igennem.
Tilsæt suppen, hvis risen er meget fast, og rør et par sekunder.
Tilsæt det grønne forårsløg.
Anret risen i en varm skål, og server den straks.
Tips:  Hvis man har en rest ris i overskud, er her en nem og velsmagende måde at anvende resten på. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her