
 
Der
var hverken brød eller kager i stenalderen, men vi kan godt bage med
stenalder-ingredienser. Her får du opskriften på et stenalderbrød, baseret på
nødder og sødet med tørret frugt. 
1
brød. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 1 time. 
 
#
400
g blandede mandler og nødder 
100
g soltørrede abrikoser, figner eller dadler 
200
g frø og kerner (fx græskarkerner, solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø) 
5
æg (eller 3 æg og 4 æggehvider) 
1
dl koldpresset olie 
1 spsk
honning 
*
 
Hak
halvdelen af mandler og nødder. 
Skær
den tørrede frugt i små stykker. 
Bland
både de hakkede og hele nødder, frø, kerner og frugt sammen i en skål. 
Tag
lidt græskarkerner og abrikosstykker fra til pynt. 
Pisk
æggene let sammen med olie og honning, og rør det i nøddeblandingen. 
Fyld
dejen i en brødform foret med bagepapir, og glat overfladen. 
Drys
de sidste abrikoser og græskarkerner over, og pres dem let ind i dejen. 
 
Bag
brødet midt i ovnen ved 160 °C i ca. 1 time. 
Tjek
med et stegetermometer, om brødet er gennembagt det skal vise 96 °C. 
Vend
det færdigbagte brød ud på en rist til afkøling. 
 
Nyd
brødet i skiver, som det er eller med frisk frugt til. 
 
