Logo

Tagine med kylling, citron og oliven

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1 stor kylling parteret
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt sort peber
½ tsk safran smuldret mellem fingrene
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
½ tsk cayennepeber
3 fed knust hvidløg
1 stort hakket løg
2 spsk hakket persille
2 spsk hakket koriander
3 spsk olivenolie
salt
2 dl hønsebouillon
1 kop oliven sorte eller grønne efter behag, men helst uden sten
skallen af en saltet citron eller 1 lille citron skåret i tynde skiver

Kom kyllingestykkerne i en skål sammen med krydderierne og lad dem marinere heri mindst 1 time.

Varm olien i en gryde og brun kyllingestykkerne heri.

Tag dem af gryden og steg løg og hvidløg i olien.

Kom kyllingen tilbage i gryden, tilsæt persille, koriander og hønsebouillon.

Lad retten småsimre 1 time.

Vask i mellemtiden de sorte oliven i koldt vand.

Er de meget bitre, kan de med fordel lægges i en lille gryde, dækkes med koldt vand og gives et opkog.

Smag på dem, er de stadig bitre, kan processen gentages 2-3 gange.

Fjern kødet fra den saltede citron og skær skallen i strimler eller i mangel af bedre skær en lille citron i tynde skiver og lad citron og oliven simre i retten de sidste 20 min.

Når kyllingen er meget mør, tages den op, lad skyen reducere og smag til med salt og krydderier.

Læg kyllingen tilbage i gryden og server.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.212 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolademousse med blåbærDenne chokolademousse er let og luftig, fordi den er lavet med æggeskum i stedet for...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!