1 kg fuldmodne tomater 
½ kg løg 
1 ½ l suppe 
1 suppevisk 
1 laurbærblad 
1 hel nellike 
1 kvist timian 
2 fed hvidløg 
8 hele peberkorn 
½ tsk muskat 
salt 
Tilbehør: kødboller  og hvidløgsflûte
  
Vask tomaterne og skær dem i mindre stykker. 
Pil løgene og del dem i kvarte. 
Læg begge dele i en gryde. 
Hæld suppe over. tilsæt visk og pose med krydderier. 
Kog suppen ¾-1 time. 
Spæd evt. op med lidt vand. 
Fjern visk og krydderipose. 
Findel suppen i blender eller gnid den gennem en sigte. 
Varm suppen igennem og smag evt. til med flere krydderier.
Kødboller af oksekød: 
200 g finhakket oksekød, 
salt, peber, 
2 spsk vand, 
1-2 spsk rasp, 
¼ tsk muskat.
Ælt kødet med krydderier, vand og rasp. 
Tril det til små kødboller og kog dem i den siede tomatsuppe 6-8 min.
Hvidløgsflûte: Snit flûte i skrå skiver, ikke helt igennem. 
Rør 25-50 g blødgjort smør med 1-2 fed knust hvidløg. 
Smør et tyndt lag smør på hver skive. sæt flûten på pladen midt i ovnen ved 225°C i 6-8 min.
Osteflûte: Tilberedes som hvidløgsflûte, blot røres 2-3 spsk reven parmesanost i smørret i stedet for hvidløg.
Energi: 19% protein, 6% fedt, 75% kulhydrat