Logo

Ungarnsk fladbrød - Langosh

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
150 gram melede kartofler
30 gram gær
4 dl mælk
3 spsk flormelis
400 gram hvedemel
salt
1/2 dl olivenolie
Olie til fritering
 
Kog kartoflerne med skræl.
Opløs gæren i 1 dl lunken, sødet mælk og lad den stå 10 minutter på et varmt sted.
Pil kartoflerne og mos dem, mens de stadig er lune.
Sigt melet ned i en stor skål.
Lav en fordybning i midten og hæld mælk og gær heri.
Tilsæt kartofler og olie og forarbejd det sammen med resten af den let saltede mælk til en smidig dej.
Drys et tyndt lag hvedemel over dejen, dæk den til og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time et lunt sted.)
Hæld rigeligt olie på en dyb pande til den går ca. 6 cm op på siderne af panden.
Riv et stykke af dejen , form den til et ca. 2 cm. tykt, fladt brød og læg det ned i den varme olie.
Lad det blive gyldent på panden uden låg , vend det forsigtigt og bag det sprødt på den anden side.
Krydr med salt og spis det varmt.
Hvis man har lyst , kan man hælde syrnet fløde eller hvidløgssaft på sine fladbrød.
Kan også krydres med skinke og revet ost
eller dild, salt, cremefraiche, rosmarin
eller hvidløg og tomat
eller ??
 
Tips: Ungarsk fladbrød kan serveres med hvad som helst !
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.930 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kokospandekager 2En stak pandekager er til at blive lækkersulten af. Her er de tykke kærnemælkspandekager...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!