Logo

Ungarsk gullasch stærk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
En rigtig stærk ungarske gullasch er også rigtig god til natmad.

Til 8 personer:
800 g skært oksekød (klump, yderlår eller tykkam)
100 g stribet flæsk
300 g løg
50 g svinefedt
2 spsk edelsüss paprika
1 tsk rosenpaprika
frisk timian
2 l kogende bouillon
2 fed hvidløg
2 store kartofler
1 rød peberfrugt
2 grønne peberfrugter
400 g flåede tomater
salt, sort peber
evt. cremefraiche

Tilberedningstid: 1 time og 40 min.
Skær oksekødet i halvstore terninger, flæsket i små terninger. Pil løgene og hak dem fint. Smelt svinefedtet i en gryde og lad flæsk og løg snurre gennemsigtigt heri. Tag så gryden af varmen og vent, til fedtet ikke sprutter mere. Så røres de to slags paprika i, og timianen tilsættes. Kom eventuelt en sjat vand i gryden og rør godt rundt, så det, der måtte have sat sig fast i grydens bund, kan komme løs.
Sæt så gryden over varmen igen, kom kødterningerne i og brun dem under hyppig vending i ca. 5 min. Derefter hældes 1/2l af den kogende bouillon i, så stegeskyen kan røres løs.
Pil hvidløgsfedene og pres dem direkte ned i gryden gennem en hvidløgspresser – eller skær dm selv i små bitte tern. Læg låg på gryden og lad retten snurre for svag varme i 40 min.
Imens skylles kartoflerne, skrælles og skæres i terninger. Peberfrugterne udkernes, skylles og skæres i tynde strimler.
Tomaterne stilles til afdrypning og skæres derefter småt ud.
Efter de 40 minutters forløb kommes kartofler, peberfrugter og tomater i gryden til kødet, og resten af bouillonen hældes ved, hvorefter alt får lov at koge meget sagte i yderligere 30-40 min., til kødet er helt mørt.
Lige inden serveringen smages retten til med salt og peber og man kan eventuelt røre lidt cremefraiche i gullaschen, lige inden den stilles på bordet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.735 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• ØrredmousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os