Logo

Ungarsk kartoffelbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Prøv disse lækre ungarsk inspirerede kartoffelbrød til for eksempel supper eller salater. Brødet indeholde udover kartofler hvedeklid og hvedemel. Brødet er let at lave og smager dejligt.

 

35 g gær
4 dl håndvarmt vand
1/2 dl olie
1 1/2 tsk salt
1 tsk sukker
3 mellemstore skrællede kogte kartofler
50 g hvedeklid
ca. 500 g hvedemel

Rør vand og gær sammen og tilsæt olie, salt og sukker.
Riv kartoflerne på den grove side af et råkostjernet og kom dem i gærblandingen sammen med klid og det meste af melet.
Ælt mere hvedemel i lidt ad gangen, men pas på, at dejen ikke bliver for fast, klidet opsuger en del væske under hævningen.
Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning lunt og tildækket i ca. 1 time.
Ælt dejen let igennem og del den i stykker.
Form dem til små brød, som skal efterhæve i ca. 15 minutter på pladen. Rids brødene med ene skarp kniv og bag dem i ca 15 minutter ved 225°C på ovnens midterrille.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.712 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fyldte hindbærvaflerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os