Logo

Vafler med solbær-chokoladeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vafler med solbær-chokoladeis

 

Solbær og chokolade er et skønt match. Kom en kugle eller to ; en sprød vaffel, og succesen er hjemme hos både børn og voksne.

8 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge-/indfrysningstid: ca. 30 min. OBS! Kræver ismaskine

 

#

Solbær-chokoladeis:

1 liter sødmælk

100 g sukker

5 æggeblommer

1 dl solbærsyltetøj

100 g mørk chokolade

 

Pynt:

hakket mørk chokolade

citronmelisse

*

 

Varm mælk og sukker op til kogepunktet, uden at det koger.

 

Pisk æggeblommer sammen i en skål.

Pisk ca. 1 dl af den varme mælkeblanding i æggeblommerne, og pisk blandingen tilbage i mælkegryden.

Tag gryden af varmen, og tilsæt syltetøj og chokoladestykker.

 

Pisk cremen sammen til chokoladen er smeltet, og hæld blandingen igennem en sigte over i en skål.

Køl straks blandingen ned i et iskoldt vandbad eller i køleskabet.

Kør den kolde creme til is på en ismaskine.

 

FORM isen til kugler, og fyld dem i vaflerne.

Drys med hakket chokolade, og pynt med citronmelisse.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 329 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flødeis med karamelliseret baconEn overraskende og lækker is med små stykker bacon i. Hvis du synes, at det er for vildt,...
• Karamelis med valnødderDesserten skal være en hjemmelavet karamel is med valnødder
• Frugtis med melon og mangoLav din egen is med masser af frisk frugt. Her er to meget nemme opskrifter på frugtis. Vi...
• Frisk jordbærisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os