med chilimarineret, exotiske frugtspid
(6-8 personer)
 
Chokolade-pastadej:
200 g hvedemel. 
8 æggeblommer. 
100 g cacao. 
¼ dl Vand
 
Raviolifyld:
1 dl piskefløde. 
100 g smeltet chokolade 66%. 
25 g smør. 
1 cl cognac
 
Sukkerlage I:
200 g sukker. 
1 l. vand
 
Sukkerlage II:
¼ l. vand. 
250 g sukker. 
10 g frisk ingefær. 
10 g frisk, stærk chili (afhængig af styrke)
 
Exotlske Frugtspid:
6-8 træspid a ca. 20 cm . 
Ananas, kaki, papaya, mango
 
Lime-vaniljesauce:
5 dl mælk. 
6 æggeblommer. 
100 g sukker. 
1 stang polynesisk vanilje. 
Reven skal af 4 lime
 
Mocca-cacaosirup:
2 ½ dl moccakaffe. 
2 ½ dl sukker. 
1 spsk  cacao
 
Pynt: Reven limeskal, ananaskirsebær
 
Pastadej: Hæld melet i en bunke på bordet, lav en fordybning i midten og kom de øvrige indgredienser i. 
Ælt med hænderne til en smidig konsistens.
Kør pastaen på en pastamaskine eller rul den tyndt ud med en kagerulle. Stik dejen ud i en række store trekanter a ca. 10x5x5 cm. 
Beregn 3 stk pr. person.
 
Raviolifyld: Pisk fløden næsten stiv og vend den i den smeltede chokolade med smør og cognac. 
Stil chokolademassen på køl i et døgn.
Læg en spiseskefuld raviolifyld på den ene halvside af pastatrekanterne. 
Fold den anden del over og tryk kanterne godt sammen.
 
Sukkerlage I: Kog vand og sukker op. 
Pocher raviolierne i sukkerlage lige under kogepunktet i 10 minutter.
 
Sukkerlage II: Kog vand og sukker op, tilsæt fint udskåret ingefær og chili. Afkøl.
 
Frugtspid: Udskær frugterne og stik stykkerne på træspid. 
Overhæld med sukkerlage II.
 
Lime-vaniljesauce: Pisk mælk, æggeblommer, sukker, reven limeskal og marven fra vaniljestangen sammen og kog op under kraftig omrøring, til saucen begynder at legere.
 
Mocca-cacaosirup: Kog mocca og sukker op i ca. 10 minutter. 
Tilsæt cacao, kog op igen og køl ned.
 
Anretning: Hæld den kolde lime-vaniljesauce på tallerkenen i den ene side og læg 3 varme ravioli ovenpå. 
Pynt med reven limeskal og ananaskirsebær. 
Træk en tynd streg mocca-cocoosirup i bunden af tallerkenen på den anden side og læg det afdryppede exotiske frugtspid på.