ca. 7 personer
2 spsk olie
60 g vermicelli
1 mellemstort, hakket løg
1 fed fed finthakket hvidløg
500 g flåede, udkernede og grofthakkede tomater
1 l oksebouillon
salt og peber
godt ½ dl tør sherry
pynt:
3 spsk hakket frisk koriander
Til brug ved serveringen:
Revet parmesanost
Varm olien i en stegepande ved middelvarme. Kom vermicellien på panden og steg den 2-3 min. til den bliver gylden. Tag vermicellien op med en hulske, og lad den dryppe af Gem olien. Kom løg, hvidløg, salt og tomater i en blender eller foodprocessor og lad maskinen kører indtil blandingen er jævn. Olien på panden opvarmes igen ved middelvarme, og tomatblandingen hældes på. Lad den koge i 5 min. under konstant omrøring.
Vermicelli, tomatblanding og suppe hældes over en stor gryde og smages til med salt og peber. Der lægges låg på gryden, og den bringes langsomt i kog. Suppen småkoger i 10 min. indtil vermicellien er mør. Sherryen røres i, og suppes hældes over i en opvarmet terrin Pyntes med hakket koriander. Suppen serveres med revet parmesanost.