1 renset og skyllet vildlaks (ca. 1 kg)
 groft salt
 friskkværnet peber
1 lime.
 
Sauce: 
1 storthakket løg
1 grøn peberfrugt
2 stilkeblagselleri
2 spsk  jomfruolivenolie
 saften af ½ limefrugt
2 ds  hakkede tomater
½ dl  bredbladet persille
½ tsk  tørret rosmarin
½ tsk  peber
1 laurbærblad
2 hele  nelliker
½ tsk  timian
1 spsk  worchestershiresauce
 groft salt
 friskkværnet peber
 tabasco efter smag. 
Opvarm ovnen til 175°C. 
Dup fisken tør og krydr den med salt og peber og læg den i et smurt ovnfast fad. 
Skær limefrugten i skiver  og fordel den på toppen af laksen.
Sauce: 
Skær løg og peberfrugt i terninger og selleri i skiver. 
Steg grønsagerne i olien, uden at de tager farver, og tilsæt de øvrige ingredienser. 
Bring saucen i kog og lad det småkoge i 10 minutter. 
Smag evt. yderligere til med krydderier. 
Hæld saucen i fadet rundt om fisken. 
Dæk fadet med smurt alufolie og sæt det i den varme ovn i ca. 40 minutter til fisken er gennemstegt.