Logo

Wienerboller med fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
200 g hvedemel
100 g smør
30 g sukker
25 g gær
1 æg
6 tsk kardemomme

Fyld:
50 g smør
50 g sukker
Som fyld kan marmelade bruges

Pynt:
1 sammenpisket æg
chokoladeglasur af 50 g flormelis
1 spsk cacao
1 spsk kognde vand
tesukker

Rør gæren ud med æg og sukker, hvorefter alle øvrige ingredienser æltes grundigt sammen til en ensartet masse.
Fedtstoffet må ikke blødgøres, men have sin normale konsistens.
Dejen, der skal være kold, sættes til hvile på et køligt sted i 15 min,
hvorefter den klappes sammen og rulles ud til et firkantet stykke på
30x30 cm.
Deles op i 4 stykker på langs og tværs, så der fremkommer 16 små firkanter.
På hver lille firkant anbringes 1 tsk remonce.
De 4 hjørner foldes ind over fyldet, trykkes sammen så dette lukkes inde.
Anbring stykkerne på en smurt plade med sammenføjningen nedad.
Dæk dejstykkerne med et klæde og sæt dem til hævning på et lunt sted i 30 min.
Pensles med det sammenpiskede æg og bages på ovnens midterste rille ved 200°C i ca 12 min. ovnen skal have den rette temperatur fra
starten.
De afkølede boller pyntes med chokoladeglasur.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 906 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Is med varm chokoladesauce 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os