Logo

Wienerschnitzel med ovnbagte rodfrugter og danablu med nødder i honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Wienerschnitzel med ovnbagte rodfrugter og danablu med nødder i honning

 

Sæt kartofler og rodfrugter i ovnen og du har masser af tid til at gøre schnitzler og pynt klar. Desserten er også nem - tag osten ud af køleskabet, og forbered tilbehøret om formiddagen eller dagen i forvejen.

 

Wienerschnitzel med ovnbagte rodfrugter

4 personer. Arbejdstid: 40 min. Stege/bagetid: 45 min.

 

#

Wienerschnitzel:

4 kalveschnitzler

salt og friskkværnet peber

1 æg

1 dl rasp

smør til stegning

 

Pynt:

4 skiver citron

4 benfri sild eller ansjoser

4 tsk kapers

persille

 

Ovnbagte rodfrugter:

750 g kartofler

500 g gulerødder

400 g persillerødder

3 spsk olie

*

 

Skræl kartofler og rodfrugter, og skær dem i terninger.

Vend dem med olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 °C i 35-45 min., til de er møre.

Krydr kød stykkerne med salt og peber.

Vend dem i sammenpisket æg og derefter i rasp.

Brun schnitzlerne hurtigt i smør på en varm pande.

Steg dem færdige 3-4 min. på hver side ved middelvarme.

Pynt schnitzlerne med citronskiver, benfri sild, kapers og persille.

Server med de ovnbagte rodfrugter.

 

Danablu med nødder i honning

4 personer. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 5-8 min.

 

#

75 g nødder, (hasselnøddekerner, valnødder og evt. smuttede mandler)

3 spsk honning

2 spsk vand

300 g Danablu, Økoblue, st. Clemens Bleu eller Blå Castello

(Er du ikke til blåskimmelost så vælg brie eller camembert)

brød

evt. portvin

*

 

Rist nødderne i en lille gryde med honning, indtil honningen bliver lys gyldenbrun.

Tilsæt vand, kog igennem og afkøl.

Anret stykker af blåskimmelost med nødder i honning.

Server med brød og evt. et glas portvin.

 

TIPS: Ost smager af mere, hvis den tages ud af køleskabet nogle timer før den skal spises eller endnu bedre fra morgenstunden.

Dæk den til med film eller et rent viskestykke.

 

Wienerschnitzel med ovnbagte rodfrugter og danablu med nødder i honning


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 205 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Schnitzler med spinat og pandekager med æblemosSprøde og saftige schnitzler og bløde dessertpandekager med cremet fyld er mad, der gør...
• Kalveruller med bønnesalat og pandekager med cremePaupietter er det franske ord for små ruller af kalvekød. Her med hvidvin, der giver en...
• Schnitzler med spinat og pandekager med æblemosSprøde og saftige schnitzler og bløde dessertpandekager med cremet fyld er mad, der gør...
• OstepærerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os