Logo

Ymerbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 

3 dl mælk
50 g gær
3 dl ymer
2 tsk salt

2 tsk sukker
300 g grahamsmel
700 g hvedemel
Pensling: æg

Lun mælken, lillefinger varm, og opløs gæren heri.
Bland ymer, salt, sukker, grahamsmel og hvedemel heri.

Ælt dejen blank og smidig.
Stil dejen til hævning tildækket et lunt sted.

Lad den hæve 1 time, til ca dobbelt størrelse.
Ælt dejen sammen igen og form den til to brød.

Læg dem i smurte bageforme.

Stil brødene til efterhævning en ½ time.
Rids brødene let på oversiden med en skarp kniv.

Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem ved 200°C i ca. 1 time.
Tag brødene ud af formene og lad dem svale på bagerist.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.784 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ferskner med toscadejEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os