Logo

Ymerfromage med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ymerfromage med frugt

 

Desserten er lavet af den skønne, tykke, danske ymer, der smager godt sammen med jordbær og appelsin.

Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 1 time.

 

#

5 blade husblas

½ dl frugtsnaps (fx jordbær eller hyldeblomst-snaps)

4 spsk sukker

½ liter ymer

½ stang vanilje

2 dl piskefløde

300 g jordbær

2 appelsiner

*

 

1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.

Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det sammen med frugtsnaps og sukker i en skål over vandbad.

 

2. Hæld den smeltede husblas i en tynd stråle i ymeren under omrøring.

 

3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Bland dem i fløden og pisk det til blødt skum.

Vend det i ymerblandingen og fordel fromagen i portionsglas.

Lad desserten stivne i køleskab i mindst 1 time.

 

4. Skyl, tør og nip jordbærrene og del dem i mindre stykker.

Skær skrællen af appelsinerne og skær frugten ud mellem hinderne.

Vend jordbær og appelsinstykker sammen og anret frugten på toppen af desserterne ved servering.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FrugtgrødFølgende frugter er velegnede til frugtgrød: Jordbær, hindbær, stikkelsbær, blommer...
• Frugtfyldt marengsOverrask med disse lette marengsreder, som kan forberedes længe før servering og fyldes...
• RåcremeHerlig frugtsalat med råcreme. Råcremen her er skøn og luftig, og du kan selvfølgelig...
• Kærnemælkskoldskål 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os