Logo

Zurek - Polish sour rye soup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Det er en basic grønsagssuppe tilsmagt med surdej (kwas)
 
Surdej:
75 g fuldkornsrugmel
600 ml kogt, afkølet vand
1/4 fed hvidløg
 
Rens en lerkrukke eller et glas med kogende vand.
(NB: brug ikke aluminium, det tåler ikke syren.
Kom hvedemel, 1/4 fed mast hvidløg og det kogte vand i og rør til en lind grød.
Lad blandingen stå tildækket og gære i 4-5 dage.
Herefter kan blandingen gemmes i lufttæt beholder i flere uger.
 
Suppen:
1,25 liter bouillon/fond/suppe af grønsager eller okse/kyllingeben
100 g bacon
100 g løg
100 g / 1 dåse champignon
400 ml kwas (surdej)
300 ml cremefraiche
5 medium kartofler, kogte og skåret i skiver
100 g Kielbasa (se opskrift) eller røget medister, i skiver
 
Opvarm fonden/suppen.
Hak bacon og løg og tilsæt suppen og lad simre 10 minutter.
Tilsæt champignon, cremefraiche, hvidløg, salt og peber.
Lad simre i 20 minutter og tilsæt så kartofler og pølse.
Kog op og server med persilledrys og hårdkogte æg skåret i halve.
 
Se også: Zurek med kartofler
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.015 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ananas-fersken trifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os