2 stk perlehønebryst med skind og uden ben.
Hvis du køber brystfileter med vingeben, skæres de fra og koges til fond med en håndfuld suppeurter.
4 kviste fransk estragon
4 kviste bredbladet persille
4 strimler appelsinskal
saft af 1 appelsin
4 stilke rabarber
2-3 spsk honning
2-3 spsk sukker
2 stk syltet ingefær i sirup, afdryppes og hakkes.
15 stk smuttede mandler
Stop estragon og persilleblade ind under kødets skind, krydr med salt og peber, og steg sagte i klaret smør, 15-20 minutter.
Skær de skyllede, rabarberstilke i 4 cm lange stykker, læg dem i et ovnfast fad, dryp med honning, drys sukker over, og tilsæt ingefær, mandler, appelsinsaft og appelsinskal
Bag kompotten i mikroovn, 3 x 3 minutter ved ca. 450 W, eller bag tildækket i en 170ºC varm ovn, ca. 30 minutter.