
 
Her er saftige hakkebøffer fulgt af tykke balsamico-stegte rødløgsskiver
og en frisk gremolata af hvidløg, persille og appelsinskal. 
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 18 min. Ikke fryseegnet.  2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
300 g magert, hakket oksekød 
2 rødløg 
2 spsk balsamico 
2½ spsk olie 
1 fed hvidløg 
1 bdt persille 
1 usprøjtet appelsin 
salt og peber 
Tilbehør: bagte kartofler eller risotto 
*
 
Ælt kødet sammen med lidt salt og peber og form det til to bøffer. 
Pil rødløgene og skær dem hver i 4-5 tykke skiver. 
Stik en tandstik igennem hver skive. 
Læg dem i et fad sammen med bøfferne. 
Pisk balsamico og olie sammen med lidt salt og peber og hæld det over.
Lad det trække 10-15 min. 
 
Hak hvidløgsfeddet fint og bland det med 2-3 spsk hakket persille og
fintrevet appelsinskal. 
Dup bøfferne tørre og steg dem som på en varm pande med olie 3-4 min.
på hver side. 
Tag dem af panden og hold dem varme. 
Steg løgene på panden 5-8 min. 
Anret med appelsin-gremolata og det valgte tilbehør. 
 
TIPS: Pres appelsinen og drik saften, under madlavningen.
Gremolata er den lækre blanding af hvidløg, citronskal og persille,
som italienerne bruger til Osso Buco.
 
Se mere tilbehør her:
kartofler, ris, dampede grønsager eller brød
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin