Lav
en blød og mættende tomatsuppe. Opskriften kalder på flåede tomater, som du
sagtens selv kan lave: Skær et kryds i toppen af friske, solmodne tomater, dyp
dem et øjeblik i kogende vand, og træk skindet af dem.
4 personer.
Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnet
#
2 løg
3 spsk
olie
2
fed hvidløg
1 tsk
oregano eller timian eller rosmarin
1
fennikel eller 4 stilke bladselleri
2
dåser flåede tomater
½
liter grønsagsbouillon
1 spsk
balsamicoeddike
salt
og friskkværnet peber
Fyld:
200 g fuldkornspastahorn, makaroni eller andre små pastaer
Tilbehør:
grøn pesto
*
Pil
løgene, og hak dem.
Steg
dem i en gryde med olie.
Tilsæt
knust hvidløg og oregano.
Skær
den grove top af fenniklen, og skær resten i små stykker.
Steg
dem sammen med løgene i ca. 5 min.
Tag
tomaterne op af tomatsaften, og skær dem i stykker.
Kom
dem i gryden, og steg i nogle min.
Tilsæt
bouillon, og kog i ca. 10 min.
Blend
suppen, og tilsæt bouillon eller vand til passende konsistens.
Smag
suppen til med balsamico, salt og peber.
Kog
pastahornene efter pakkens anvisning.
Dryp
dem af i en sigte, og rør pastaen i suppen lige før, den skal spises.
Server
suppen rygende varm med grøn pesto.
TIPS:
Du kan bruge 2 tsk vineddike og 2 tsk sukker, hvis du ikke har en balsamico.