Logo

Nakkekoteletter med chili, hvidløg, citrongræs og lime

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 nakkekoteletter - 1 ½ cm tykke ca. 600 g
1 ½ spsk farin
olie
½ knoldselleri - ca. 500 g
250 g spinat
1-2 friske røde chili
2 fed hvidløg
1-2 stilkecitrongræs
1-2 lime frugter
4 dl jasmin ris

Skær skrællen af sellerien og skær den i grove stykker.
Pluk spinaten, skyl den grundigt i flere hold vand og slyng vandet af den.
Flæk chilien, skrab kernerne ud snit chilien i tynde strimler.
Hak 1 ½ fed hvidløg og fjern de yderste lag på citrongræssen og snit den i tynde ringe.
Dup koteletterne tørre med køkkenrulle.
Gnid dem med ½ hvidløgsfed og drys dem med peber.
Varm en wok, stegegryde eller pande godt op og hæld olie i.
Smelt farinen i olie under omrøring - Brun koteletterne i karamellen et par menutter på hver side og tag dem op.
Drys med salt og brun selleri i resten af karamellen og tilsæt så chili, hvidløg og citrongræs.
Lad det svitse et par minutter før 3 dl vand tilsættes,
Lad det så få et opkog.
Læg koteletterne i wokken og læg låg på og skru ned for varmen og lad retten simre ca. 8 minutter til koteletterne er gennemstegte.
Tag koteletterne op og vend spinaten i til den lige falder sammen.
Smag til med limesaft, salt og peber, læg koteletterne tilbage i wokken og serér med kogte ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.300 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her