Logo

Røget laksefyld med æg i cocotte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 store friske æg
200 g røget laks
2 store skalotteløg
1 bdt frisk dild
30 g smør
friskkværnet peber
lidt sød chilipeber

Sauce:
3 dl piskefløde
3 tsk tomatpuré
friskkværnet peber

Befri laksestykket for skind og ben og skær det i små terninger. Hak de pillede skalotteløg og dilden fint. Smelt smørret i en lille gryde og lad de hakkede løg sautere heri uden at tage farve. Krydr med friskkværnet peber.

Bland laks og dild med løg og fordel blandingen i fire godt smurte cocotter. Kom et udslået æg forsigtigt i hver cocotte ovenpå lakseblandingen. Det er nemmest at slå æggene ud i en kop et ad gangen og derefter hælde det i cocotten, derved undgår man at få et eventuelt dårligt eller et æg med ødelagt blomme i cocotten.

Sæt cocotterne side om side i bradepanden eller i en gryde, hæld kogende vand ved så det når halvt op ad cocotterne og sæt dem i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 10 minutter.

Saucen:
Hæld piskefløden i en gryde og lad den koge ind for god varme i nogle minutter, til den er tyknet lidt. Rør tomatpureen i og krydr med friskkværnet peber og lidt salt

Server æggene i cocotten pyntet med en enkelt kvist dild og drys en anelse sød chilipeber over. Hæld tomat saucen i en varm sauce kande og server den til sammen med lun flûte

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.507 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her