Logo

Lammefilet i sprød kartoffel på persillerodspuré og mild hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
600 g lammefilet
4 store bagekartofler
Fint salt
Olie
3 persillerødder
2 dl fløde
12 hvidløgsfed
3 faste tomater
Timian, salt. peber
 
Sauce:
2 hele hvidløg
2 skalotteløg
Persillestilke
Timianstilke
3 dl hvidvin
½ l. lys fond
½ l. fløde
25 g kolde smørtern
 
Puds lammefileten af for sener.
Del den i 4 stYkker og krydr let med peber.
Riv kartoflerne fint, drys med fint salt og vrid fri for væde.
Bank massen til en flad plade.
Pak lammefileten ind i kartoffelpladen og brun den på panden i rigelig olie.
Bag den derefter i ovnen i 8-9 minutter ved 200ºC.
 
Sauce: Hvidløg, skalotteløg og krydderurter sauteres i olie.
Hæld hvidvin på og reducer i ca. 10 minutter.
Kom fond på og reducer til ⅓.
Tilsæt fløde og kog yderligere ca. 20 minutter.
Si saucen og smag til med salt og peber.
Monter med smør og skum med stavblenderen lige inden servering.
 
Bag hvidløgsfeddene møre i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°C.
Skær tomaterne i kvarte og befri dem for indmad.
Læg dem på en bageplade, krydr med salt og peber samt hakket timian og dryp med olie. Bag dem i ca. 10 minutter ved 200°.
 
Skræl persillerødderne og kog dem møre.
Hæld vandet fra og kør dem til pure med fløde, salt og peber på foodprocessoren.
Drys finthakket persillerodstop på inden servering.
 
Anretning: Del lammefiletstykket midt igennem og anret stykkerne oven på persillerodspure med hvidløg, tomater og sauce ved siden af.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.142 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her