Logo

Vildbjørneryg i hasselnøddesauce med blåbær og kantareller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

 
Ryg: Steg brneryggen på ben, som man ville stege et stykke elsdyr, rosastegt.
Stegetid 3x10 minutter ved 220°, altså det man kalder intervalstegning. Skær kødet i tynde skiver og belæg med 2 spsk kantareller sauteret i smør tilsat friske blåbær, som blot skal simre et par minutter i brun fond og smages til med salt og peber.
 
Hasselnødde-sauce: Sauter hasselnøddeflager i smør, tilsæt sherryvinaigre og kog ned, tilsæt sherry og reducer, derefter vildbrnefond, der koges ned, og endelig brun fond, som reduceres halvt ned og koges færdig med piskefløde til saucekonsistens.
Smag til med salt, peber og lidt rå sherry.
 
Presset timiankartoffel: Skær store kartofler i ultratynde skiver, læg i et ovnfast fad (ca. i 10 cm højde) lagvist med klaret smør kogt med friskt timian, salt og peber.
Bag kartoffelskiverne møre ved ca. 175° og stil i pres i et døgn.
Udstik kartoffelterrinen i passende størrelse og bag stykkerne i ovn ved 200° i ca. 10 minutter, til de er gyldenbrune og varme.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her