250 g blandede svampe i tern/skiver 
100 g kalkunbacon eller alm. bacon i tern 
1 stort løg i tern 
1 fed hvidløg presset 
½ l grønsagsbouillon 
21/2 dl minimælk (til festbrug kan 1 dl erstattes af fløde) 
2 spsk  hvedemel 
salt, peber 
citronsaft 
hakket persille 
 
Bacontern ristes i en gryde, løg og hvidløg tilsættes, steger, til de er klare.
Herefter tilsættes svampene.
Når væden er næsten fordampet, tilsættes melet, der gøres godt i denne opbagning til melet er opsuget af svampeblandingen.
Bouillon tilsættes. 
Suppen koges godt igennem under jævnlig omrøring i ca. 15 min. 
Herefter tilsættes mælken, og suppen bringes på kogepunktet. 
Smages til med salt, peber, citronsaft (kun lige en anelse, må ikke være 
gennemtrængende, prøv fx. med 1 tsk  i første omgang).
Til sidst tilsættes hakket persille.
 
Tips: Alle svampearter kan bruges - både svampe indsamlet i naturen 
(kantareller, pigsvampe, rørhatte, støvbolde m.v.) og dyrkede svampe som 
champinon, østershatte m.v. Suppen bliver bedre, jo flere slags 
svampearter, den indeholder.