Logo

Kold tomatsuppe med ostebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

Kold tomatsuppe:
10 store tomater (ca. 1 kg)
kogende vand til skoldning
1 spsk grønsagsbouillon-pasta eller 2 grønsagsbouillon-terninger
1 dl vand
1 finthakket rødløg (ca. 100 g)
2 finthakkede, røde peberfrugter (ca. 200 g)
½ l koldt vand
1 ds koncentreret tomatpure (ca. 70 g)
1 tsk balsamicoeddike
1 tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Ostebrød:
4 pitabrød
100 g Karoline's PizzaOst
Gratinering: Ca. 7 min. ved 250°.

Kold tomatsuppe: Prik tomaterne med en spids gaffel. Kom dem i kogende vand et kort øjeblik til skindet begynder at løsne sig. Tag tomaterne op og pil skindet af. Hak tomaterne fint. Opløs bouillon-pastaen i 1 dl kogende vand i en gryde. Tilsæt løg og kog dem under låg i ca. 1 min. Hæld blandingen i en stor skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Stil suppen tildækket i køleskabet i ca. 3 timer til den er kold. Smag tomatsuppen til.

Ostebrød: Flæk pitabrødene og fordel osten på de 8 halve brød. Gratiner brødene midt i ovnen.

Ved serveringen: Skær de varme brødskiver i kvarte og server dem til den kolde tomatsuppe.

Tips: I stedet for friske tomater kan anvendes 2 dåser hakkede tomater (a ca. 400 g). Smag suppen til med ½ tsk sukker og ½ tsk groft salt ekstra.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her