Logo

Koldrøget torsk med glaseret figen og baconskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
- tapas til 4
 

# Ingredienser

200 g ren torskefilet
Salt, lidt sukker
4 figenblade (se nedenfor 1)
Olie til pensling
 
Glaseret figen:
2 friske figner
2 spsk rørsukker
 
Baconskum:
1 hakket løg
2 laurbærblade
100 g røget bacon i tern
1 kvist timian
1 stk persillerod i grove tern
½ spsk tomatpuré
2 dl hvidvin
2 dl lys hønsefond
1 dl flødeskum
Salt, peber

* Tilberedning 
Torsk: Del torskefileten i 4 kvadrater a 50 g
Krydr med lidt salt og sukker og lad trække 1 time.
Ryg torskestykkerne et par minutter i røgpanden som beskrevet i: 
Sådan ryger man i en pande.
Pak hvert stykke for sig i et figenblad, pensl bladene med olie og drys med salt.
Bag pakkerne i ovnen ved 225 ºC i 8 minut­ter.
 
Glaseret figen: Flæk fignerne fra top til rod og dyp skærefladen i rørsukker.
Grill fignerne ved 225 ºC, til sukkeret er smel­tet.
Afkøl fignerne, og sukkeret bliver sprødt.
 
Baconskum: Rist løg, laurbærblade, bacontern, timian og persillerod af i en gryde.
Tilsæt hvidvin og derefter tomatpure.
Reducer til det halve, tilsæt hønsefonden.
Reducer atter til det halve.
Si pureen og smag til med salt og peber.
Tilsæt flødeskum lige inden servering.
 
Anretning: Torsk i figenblad anrettes med en halv glaseret figen og dryppes med baconskum.
 
(1) Figenblade er på vej ind på det danske marked, og mange mennesker har selv figentræer i haven og dermed let adgang til bladene. Ellers kan bruges friske vinblade, citronblade eller måske endog spinatblade.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.615 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her