Logo

Soufflé fra Salzburg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Soufflé fra Salzburg

 

Denne luftige, porøse og friske efterret fra Østrig passer fint efter en let hovedret og det er slet ikke svært at lykkes med den • Citron indeholder meget C-vitamin.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Soufflé fra Salzburg

6 æggehvider

salt

½ dl sukker

reven skal af ½ citron

4 æggeblommer

½ dl hvedemel

40 g smør

GARNERING:

flormelis og citronmelisse

*

 

Fremgangsmåde:

1 Pisk æggehviderne med et nip salt til fast skum.

Pisk sukkeret i lidt ad gangen. Tilsæt citronskal.

 

2 Sæt ovnen på 225 °C.

Pisk æggeblommerne sammen og bland dem med af de piskede æggehvider til en luftig masse.

Vend derefter forsigtigt resten af æggehviden i massen.

Sigt melet over og vend det i.

 

3 Smelt smørret i et ovnfast fad.

Hæld æggemassen i fadet og lav fire forhøjninger.

 

4 Stil fadet midt i ovnen og bag 8-10 min, til massen er gylden.

 

5 Massen skal ikke være helt gennembagt, men være lidt cremet i midten.

Drys med flormelis og blade af citronmelisse og server.

 

Tips & råd

 

Hæld massen i det ovnfaste fad og form 4 toppe med en dejskraber.

 

For at efterretten skal blive så vellykket som muligt, bør man arbejde hurtigt.

Ellers kan den porøse masse falde sammen.

Ovnens låge må under ingen omstændigheder åbnes under bagningen.

Server efterretten straks sammen med vanilje- eller chokoladesauce eller med jordbær- eller abrikospuré.

 

Variation: Smagen forhøjes hvis kornene fra 1 vaniljestang blandes med æggeblommerne.

Server efterretten sammen med abrikospuré.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 253 = kJ 1058

Kulhydrat 17 g Protein 10 g Fedt 16 g (57%) Fibre 0 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.325 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her