Logo

Mandelmedaljer med rabarberskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mandelmedaljer med rabarberskum

 

Giv din familie og venner en medalje: Tynde sprøde smørbagte mandelkager lagt sammen med en fed creme med frisk rabarbersmag. Gem opskriften til jordbærsæsonen og bland evt. rabarber med jordbær.

10-12 kager. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 40 min.

 

#

Dej:

150 g mandler

150 g hvedemel

100 g flormelis

1 knsp. salt

150 g koldt smør

1 æg

 

Rabarber:

300 g rabarber

125 g rørsukker

2 spsk kartoffelmel eller majsstivelse

1 stang vanilje

 

Creme:

2 dl cremefraiche 38%

2 dl piskefløde

3 spsk flormelis

 

Glasur:

150 g flormelis

2-3 spsk rabarbersaft evt. rød frugtfarve

 

Pynt:

rabarber eller mandelflager

*

 

Kør mandlerne til mel i en foodprocessor.

Tilsæt mel, flormelis og salt, og kør det sammen.

Skær det kolde smør i små terninger og kør det i melet, til det ligner store krummer.

Saml hurtigt dejen med ægget, og form den til en plade.

Pak ind i film og sæt i køleskabet 1 times tid.

 

Rens rabarberne, og skær dem i små stykker (1½ cm).

Bland dem med rørsukker og kartoffelmel eller majsstivelse i et ovnfast fad.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gem dem.

Stik den tomme vaniljestang ned i rabarberne, og sæt fadet i ovnen ved 180 °C i ca. 30 min.

Vend rundt et par gange undervejs.

Tag fadet ud af ovnen, og lad rabarberne køle af.

 

Del dejen i 2 stykker, og rul dem ud i ca. ½ cm's tykkelse på et meldrysset bord.

Udstik dejen i 20-24 cirkler (7-8 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir.

Bag kagerne en plade ad gangen ved 200 °C i 10-12 min. eller flere plader ad gangen ved 180 °C varmluft.

Læg kagerne til afkøling på en rist.

 

Hæld de bagte rabarber i en sigte over en skål, og lad dem dryppe af.

Bland cremefraiche, fløde, flormelis og vaniljekorn i en skål, og pisk det til skum med en håndmikser.

Vend rabarberne i cremen tag evt. lidt rabarberstykker fra til pynt.

 

Sigt flormelissen og rør den til glasur med lidt af den afdryppede rabarbersaft tilsæt evt. lidt farve.

Pynt halvdelen af kagerne med glasur og evt. ristede mandelflager.

Læg kagerne sammen med rabarbercremen umiddelbart før servering.

 

TIPS: Du kan opbevare kager med og uden glasur i en kagedåse op til 1 uge.

 

Knus evt. 4-6 makroner og vend dem i rabarbercremen, før den lægges mellem kagerne.

 

Du kan bruge opskriften med friske jordbær:

Rens 250 g friske jordbær, og skær dem i små stykker.

Vend dem i cremen og smag evt. til med lidt mere flormelis.

Pynt med jordbær.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her