Logo

Dansk landandebryst med sensommerporre og Discovery æble

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(4 personer)
 
1 dansk landandebryst, andelever og -hjerte
Tynde efterårsporrer ("forårsløg")
Vindruekerneolie og olivenolie
Forårsrulledej (frost)
4 stk udstukket brioche
2 æbler og 1 ½ Discoveryæble
½ rødløg
Andefedt
Sukker og korn af ½ stang vanilje
½ l lys andesky (hønsefond kogt med andeskrog og urter
50 g smør
 
Pakker: Tag 4 små stykker forårsrulledej og læg et stykke udstukket brioche på hver, derpå tern af rå andelever og -hjerte.
Luk pakkerne og bag dem sprøde i hed vindruekerneolie i 1 minut.
 
Æ.blekompot: Skræl 2 æbler og skær dem i tern.
Sauter med hakket rødløg i olivenolie, til det binder, fyld kompotten i udstikker­ringe og pres sammen.
 
Æ.blechips: Tør tynde skiver af l Discovery æble i ovnen ved 75ºC natten over, til de bliver sprøde chips.
 
Æ.ble-vaniljesalsa: Sauter æblerester af ½ æble i andefedt med lidt sukker og vaniljekorn, til det er mørt.
 
Andebryst: Rids brystet i små tern på skindsiden og steg det 5-6 minutter på skind siden ved svag varme i vindruekerneolie.
Vend brys­tet og steg det 4-5 minutter, til det stadig er rosa.
Lad trække 5-6 min­utter inden udskæring.
 
Andesky: Reducer hønsefonden og monter med smør.
 
Anretning: Anret æblekompot med æblechips, en lille "pakke" på æble-vaniljesalsa og andebryst i pæne stykker med dampede porrer.
Læg andeskyen omkring med tern af æble.
 
Vinforslag: Haut­Medoc.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.270 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her