Logo

Langtidsstegt marineret okseklump

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


#
1½ kg afpudset okseklump

Lage:
1 l. vand
1 dl fint salt
½ dl rosépeber
1 spsk madagascarpeber i lage
1 spsk knust enebær
1-2 stilke timian
1 tsk dildfrø
1 kvist salvie
1 kvist rosmarin 5-6 cm.
*

Tænd ovnen på 100ºC.
Læg kødet over bradepanden.
Stik stegetermometer ind, så spidsen sidder nogenlunde midt i kødstykket.
Steg kødet til centrumstemperaturen er 70ºC, det tager 31/2-4 timer.

Kog lagen sammen.
Læg det varme kød i en snæver skål eller dobbelte fryseplastposer og hæld marinaden ved, kødet skal være helt dækket.
Lad det køle lidt, læg folie over skålen eller luk poserne tæt.
Sæt det i køleskabet 5-6 timer.

Tag stegen op af lagen og skrab krydderierne af.
Skær det i tynde skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (22 stemmer)
Siden er blevet set 8.219 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her