#
1½ kg  afpudset okseklump 
 
Lage: 
1 l.  vand 
1 dl   fint salt 
½ dl   rosépeber 
1 spsk   madagascarpeber i lage 
1 spsk   knust enebær 
1-2 stilke timian 
1 tsk   dildfrø 
1 kvist salvie 
1 kvist rosmarin 5-6 cm. 
*
Tænd ovnen på 100ºC.
Læg kødet over bradepanden.
Stik stegetermometer ind, så spidsen sidder nogenlunde midt i kødstykket.
Steg kødet til centrumstemperaturen er 70ºC, det tager 31/2-4 timer.
Kog lagen sammen.
Læg det varme kød i en snæver skål eller dobbelte fryseplastposer og hæld marinaden ved, kødet skal være helt dækket.
Lad det køle lidt, læg folie over skålen eller luk poserne tæt.
Sæt det i køleskabet 5-6 timer.
Tag stegen op af lagen og skrab krydderierne af.
Skær det i tynde skiver.