
 
Croque madame er fransk toast med toastbrød, skinke, ost,
tomat og spejlæg. Lækker til brunch, frokosten eller som en snack. Klik her og
se opskriften.
Servering til 4 personer. 20 min. 
# Ingredienser
4 tomater
8 skiver toastbrød, gerne fuldkorns 
8 skiver ost 45+
8 skiver fedtfattig kogt skinke
100 g salat
1 rødløg
4 æg
2 tsk olie
dijon sennep
* Tilberedning
1. Tænd ovnen på 200 °C.
2. Skær tomaterne i tynde skiver. 
3. Læg et stykke bagepapir på risten til ovnen. 
4. Læg herpå 4 skiver brød. 
5. Ovenpå lægges en skive ost, to skiver skinke, skiver af
tomat og til sidst en skive ost. 
6. Læg et stykke brød øverst. 
7. Stil risten i ovnen i 12 min., til brødet er gyldent og
til man kan se, at osten er blød og lækker. 
8. Skyl imens salaten godt og slyng den tør. 
9. Skær løg i ringe. 
10. Steg spejlæggene i olie på en stor slip-let pande. 
11. Fordel salaten på 4 tallerkener, læg croque’n med
spejlægget på og fordel løgringene. 
Server med sennep. 
 
Tips: Du kan sænke fedtindholdet ved at vælge en ost med
mindre fedt eller fravælge ægget, og så bliver det til en Croque monsieur. Læs om
Parisertoast her