Logo

Thai-frikadeller med nudler og agurkesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Thai-frikadeller med nudler og agurkesalat

 

Giv ugens frikadeller et pift med thailandske krydderier og krydderurter, og rør farsen sammen med kokosmælk i stedet for almindelig mælk. Prøv det!

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Hviletid: 30 min. Stege-/kogetid; ca. 15 min. Frikadellerne er fryseegnede

 

#

400 g hakket svinekød

2 tsk sojasauce

1 tsk stærk chilisauce

1-2 stilke frisk citrongræs

2 fed hvidløg

3 spsk majsstivelse

1 æg

2 dl kokosmælk eller mælk

3-4 blade frisk mynte

5-10 blade sød basilikum (thaibasilikum)

5-10 blade friske koriander olie til stegning

 

Agurkesalat:

2 skoleagurker

2 stilke bladselleri

saft af ½ lime

 

Risnudler:

250 g tynde risnudler

50 g macadamianødder eller jordnødder

sød basilikum og koriander

*

 

Rør kødet godt med soja- og chilisauce.

Tilsæt finthakket citrongræs, knust hvidløg og majsstivelse.

Rør ægget i og gradvist kokosmælk.

Rør finthakket mynte, basilikum og koriander i farsen, og sæt den i køleskabet.

 

Høvl agurken i skiver på langs med en kartoffelskrællekniv.

Skær bladselleri i små stykker, og bland med agurk og limesaft.

 

Form farsen til 12 frikadeller, og steg dem på en pande med olie ved middelvarme i 7-8 min. på hver side.

 

Kog nudlerne i letsaltet vand i 4-5 min.

Hæld vandet fra, og bland dem med nødder.

Drys med basilikum og koriander.

Server frikadellerne med agurkesalat og risnudler.

 

TIPS: Du kan erstatte risnudlerne med jasminris - kog dem efter pakkens anvisning.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.052 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her