Logo

Oksekødscurry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g oksekød
½ tsk bukkehornsfrø
2 hele nelliker
2 kardemommefrugter
2,5 cm hel kanel (el. ¼ tsk blandede krydderier)
½ - 1 tsk cayennepeber
1 spsk curry powder (garam masala)
1 - 2 tsk paprika
30 g skalotteløg el. alm. løg skåret i skiver
2 fed hvidløg
2 - 3 skiver frisk ingefær
½ laurbærblad, citrongræs, hvis det kan fås
1 spsk eddike
180 - 240 g kokosmælk (at efter hvor meget sauce der ønskes)
1 - 1 ½ tsk salt

Før servering:
½ - 1 spsk citron- el. limesaft
¼ tsk curry powder

Skær kødet i terninger.
Rist bukkehornsfrø, blandede krydderier, cayenne peber, paprika og curry powder ganske let i en tør stegegryde og tilsæt derefter kødet.
Hak løg, hvidløg og ingefær. Kom blandingen ned til kødet sammen med resten af ingredienserne og coconut mælken. Læg låg på og vent til kødet koger. Lad det simre for svag varme, til kødet er mørt. Vent evt. med at komme saltet i, til kødet er mørt.
Drys de sidste ingredienser (eller evt. et nip blandede krydderier) over retten, før den serveres

Serveres med løskogte ris og evt. mango eller rosinchutney og coconut sambol.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.002 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her