4 pers
Dej:
100 g kold smør
175 g hvedemel (3 dl)
½ tsk groft salt
3 spsk creme fraich 9%
Fyld:
½ tsk chilipeber
3 æg
1 ½ dl creme fraich 9%
1 fed knust hvidløg
100 g fintrevet cheddar ost
200 g hytteost
7 forårsløg i tynde ringe
Dej: skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Tilsæt salt og creme fraich og saml dejen hurtigt.
Eller kom det hele i foodprocesseren.
Stil dejen tildækket i køleskab i mindst 1 time.
Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform (ca. 22 cm. i diameter).
Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen i 12 min. ved 200ºC.
Fyld: Pisk æg og creme fraich sammen.
Bland chili og de øvrige ingredienser heri. Fordel fyldet i den forbagte
bund.
Bag tærten midt i ovnen i ca. 30 min. ved 200ºC.
Server den varm eller lun.