Logo

Hummersylte på lun salat med pimentfløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(10 personer)
 
75 g hummer pr. person
100 g rød, gul og grøn peber
¾ dl kraftig reduceret hummerconsomme
1 bl. husblas pr. couvert.
 
1. Hummerkødet skæres i små tern på ca. ½ x ½ cm.
Piment skæres lidt finere, også i tern.
2. Hummerconsommeen koges med pimentternene, til disse næsten møre, dernæst tilsættes husblas og hummer.
3. Det hele hældes i en passende form og sættes under svagt pres, så alt fyld er dækket.
4. Når den er gennemkold, slås den ud af formen og lægges på lidt lun spinat, evt. med sauteret piment blandet i.
Dernæst lægges pimentfløden i bunden af tallerkenen.
5. Det pyntes evt. med kørvel og serveres.
 
Hummerconsommé:
(10 personer)
5 liter hummerbisque uden fløde
½ selleri
3 porrer
5 løg
2 gulerødder
1 bundt timian
1 tsk karry
1 laurbærblad 
10 æggehvider
1 dl tomatpure
1 dl hvidvin
1 dl cognac
 
1. Hummerbisquen skal være kold.
Alle urterne, tomatpure og krydderierne hakkes fint og piskes godt sammen med æggehviderne.
2. Bland bisquen og urtemassen godt sammen. Tilsæt vin og cognac.
3. Det hele koges op ved svag varme og koger ca. 10 minutter. Sæt consommeen til at trække i ½ time, derefter passeres den og consommeen er klar til servering.
 
Hummerbisque:
(10 personer)
1 kg hummerskrog
2 porrer
4 løg
1 stk gulerod
2 dl tomatpure
6 cl. cognac
1 fl. hvidvin
1 bdt timian
2 stk laurbærblade
1 l. piskefløde
 
1. Alle urterne skæres i små stykker og brunes kraftigt sammen med hummerskrogene, dette flamberes i cognac og koges ind til det halve med hvidvinen.
2. Tomatpure og krydderierne tilsættes sammen med 2 liter vand eller fiskefond.
Det hele blendes og sigtes, der tilsættes 1 liter piskefløde, og det koger til passende konsistens.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her