1 pk. spinatblade eller 1 romainesalat revet eller skåret i mindre stykker 
1 ds  mandarin drænet for saft 
1 pk. bacon stegt på panden 
1 stor avocado skåret i skiver 
¼ mellemstort rødløg skåret i ringe  
Dressing: 
½-¾ dl hvidvinseddike 
4 tsk  sukker (eller efter smag) 
⅔ tsk  sennepspulver 
⅔ tsk  salt 
2 tsk  citronsaft 
1½-1⅔ dl vegetabilsk olie (fx olivenolie) 
1 spsk  birkes
* Tilberedning  
Hvidvinseddike, sukker, sennepspulver og salt blendes eller røres godt.
Citronsaft tilsættes.
Olien tilsættes imens maskinen kører/der røres og birkes tilsættes til sidst.
Bland ingredienserne til salaten i en skål og hæld dressingen over. 
Salaten bør ikke tilberedes for lang tid inden servering.
Salaten passer fint til kødretter.    
 
Tips: Mængden af alle ingredienser kan varieres efter smag.