Logo

Grønsagsspid med tomatsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønsagsspid med tomatsauce

 

Hurtigt og let tilberedes disse små spid direkte på stegepanden. Lige så hurtigt sætter man de lækre sager til livs som sidder på spiddet.

• Tilbered grønsagerne på kortest mulig tid, så de stadig er sprøde. På den måde bevares næringsstofferne.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Grønsagsspid med tomatsauce

1 lille (200 g) aubergine

4 små (400 g) zucchini

1 gul peberfrugt

1 rød peberfrugt

2 løg

5 spsk olie

salt og peber

TOMATSAUCE:

500 g tomater

2 fed hvidløg

1 bundt basilikum

1 lille chilifrugt

salt

½ tsk sukker

DESUDEN:

4-8 træ- eller metalspid

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl aubergine og zucchini. Skær stilk og blomst af.

Halver dem på langs eller del i kvarte og skær i tykke skiver.

 

2 Skyl, udkern og del peberfrugterne i kvarte.

Pil løgene og skær dem i kvarte.

Sæt grønsagerne skiftevis på 4-8 spid.

 

3 Opvarm olien på en stor stegepande.

Steg grønsagsspiddene ved jævn varme i ca. 15 min.

Vend dem nogle gange. Krydr med salt og peber.

 

4 Saucen: skold og flå tomaterne.

Pil hvidløgene.

Skyl basilikummen, ryst den tør og nip bladene af.

Flæk chilifrugten, fjern kernerne og skyl frugten godt.

 

5 Læg grønsagerne til saucen i en foodprocessor eller blender og hak dem fint, eller kør til en puré.

Krydr med salt og sukker.

 

Tips & råd

 

Grønsagsspid med tomatsauce

At smage til med chilifrugt behøver ikke betyde at maden bliver meget hot og stærk.

Man får en mildere sauce, hvis man halverer chilien og fjerner alle kerner, samt skyller indersiden af frugten grundigt. Vil man have en meget stærk sauce, skal man lade de hele frugter med kerner mixes i saucen. Der findes også en anden måde at bestemme heden på saucen: krydr det hele efter egen smag med cayennepeber i stedet for at tilsætte chilifrugt.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 236 = kJ 988

Kulhydrat 13 g Protein 3 g Fedt 19 g (72%) Fibre 5 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.397 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her