Logo

Wokret med skinkestrimler og mangochutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 fed hakket hvidløg
2 tsk hakket frisk ingefær
2 spsk soyasauce
2 spsk mangochutney
½ dl vand
lidt frisk chili eller chilipasta
200 g wokstrimler af skinkeinderlår
2 tsk olie
125 g champignons i skiver
100 g bladselleri i tynde skrå skiver
100 g rødløg i tynde skiver på langs
150 g fintsnittet spidskål eller kinakål
200 g ris, gerne jasmin

Bland en sauce af de første 6 ingredienser og lad den trække mens retten tilberedes.
Steg wokstrimlerne i 1 tsk olie for høj varme i en wok eller slip let-pande, til de har taget lidt farve ca. 2 min. Tag kødet op og kom den sidste teske olie på panden. Steg grønsagerne til de er møre og faldet lidt sammen. Bland kødet i og hæld saucen over. Varm retten igennem og server med løse ris.
Tips: Du behøver ikke en wok for at lave "wokretter". Det vigtige er at bruge en gryde eller pande med stor overflade og gerne med en slip let-belægning. Til elkomfur er det en fordel med en tykbundet gryde/pande, så den kan varmes op til meget høj temperatur, inden grønsagerne skal lynsteges.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 842 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her