Logo

Lammekølle med pommes Anna og fennikelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammekølle med pommes Anna og fennikelsalat

 

Lammekølle kan spises hele året rundt, men særlig ofte i påsken. Du får her opskriften på lammekølle med dejligt velsmagende kød. Du kan servere lammekøllen med kartoffelgratin, flødekartofler eller den geniale franske variant Pommes Anna.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 2 timer.

 

# Ingredienser

1 lammekølle med ben, ca. 1,8 kg

1 hvidløg

3 kviste rosmarin

1 usprøjtet citron, skal heraf

1 håndfuld bredbladet persille

salt og friskkværnet sort peber

 

Pommes Anna:

6 bagekartofler

50 g smeltet smør

2 spsk frisk timian, hakket

2 finthakkede skalotteløg

salt og peber

 

Fennikelsalat:

1 fennikel

1 håndfuld bredbladet persille

½ tsk sukker

1 ubehandlet citron, saft og skal heraf

3 spsk olie

*

Varm ovnen op til 190 °C.

Udben lammekøllen ved at skære ind til benet fra den flade side af køllen.

Skær omkring benet og ned ved knæledet.

Lad den sidste rest ben ("håndtaget") sidde tilbage i den tynde ende af køllen.

Krydr køllen indvendig med salt, peber, hakket hvidløg, rosmarin, citronskal og persille.

Bind nu køllen tæt sammen med kødsnor og gnid køllen udvendig med salt og peber.

Læg køllen på en rist og steg den 30 minutter i ovnen.

Sæt et fad nedenunder til overskydende fedtstof

 

Tag køllen ud og lad den trække tildækket 15-20 minutter

Skræl og skær bagekartoflerne meget tyndt ud, brug eventuelt et mandolinjern.

Smelt smørret, bland finthakket skalotteløg og timian med salt og peber i det smeltede smør og vend det hele sammen med kartoffelskiverne.

 

Læg nu kartoffelblandingen lagvis i et smurt fad og dæk med alufolie.

Sæt køllen tilbage i ovnen sammen med kartoffelfadet og bag cirka 30 minutter.

Tag køllen ud og lad den trække tildækket, imens bages kartoflerne videre uden sølvpapir i cirka 10 minutter.

Stik en kniv igennem kartoflerne for at se om de er møre

 

Skær fenniklen meget tyndt og læg det i isvand, så bliver de ekstra sprøde og friske.

Skyl og pluk persillen, riv citronskallen og vend det med olie, citronsaft, salt, sukker og peber og den afdryppede fennikel.

Server nu kartoflerne i fadet og med tynde skiver lammekølle og den sprøde syrlige fennikelsalat til.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her