Logo

Myk Kamkake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette er en lokal og svært tradisjonsrik bakst fra Mosjøen-distriktet.

1 kg hvedemel
½ liter mælk
125 g smør
½ dl sirup
½ dl farin (sukker)
1 hekto gær
1 spsk hjortetaksalt

Hev Deigen (baksten). Denne bakes ut i leiver (flate runde stykker) ca. 1 cm tykke. Disse prikkes i med en gaffel, eller annet egnet redskap, som fx en passer. Deretter heves de på platen og stekes i en god og varm ovn (225ºC celsius) i 10-12 minutter.

De nystekte kamkakene serveres påsmurte med smør og lys fløtemysost på, eventuelt ekte Gudbrandsdalsost eller misværost. Et stort glass nytappet kumelk ved siden av hører med. Det er også forsvarlig å nyte kamkakene med en kopp rykende varm kaffe av godt fabrikat til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (21 stemmer)
Siden er blevet set 5.944 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1201715-12-2017 11:34:38 Kathrin
Blei ikke deig a dette. Måtte ha mye mere mel i

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her