
 
Du kan tilberede den grønne pandekagedej med grønkål eller
spinat. Retten er også perfekt til en børnefest.  
4 personer/12-18 stk. Arbejdstid: 1 time. Koge/stegetid: 45
min. Fryseegnede 
 
#
Pandekager: 
2 æg, store
100 g hvedemel 
50 g havregryn 
¼ tsk groft salt 
½ liter mælk 
150 g hakket grønkål eller spinat (evt. fra frost) 
smør til panden 
 
Fyld: 
1 løg 
1 fed hvidløg 
4-6 tørrede abrikoser 
400 g hakket oksekød 
salt og peber 
1 spsk olie 
1 dåse hakkede tomater 
2 dl vand 
2 spsk konc. tomatpuré 
1 tsk karry 
*
 
Pandekager: 
Blend alle ingredienserne sammen til en lind dej, og stil
den i køleskabet i ½ times tid. 
 
BAG dejen til 12-18 pandekager på en lille pande med lidt
smør brug ca. ½ dl dej pr. pandekage. 
 
Fyld: 
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skær abrikoserne i små
stykker. 
 
BRUN kødet grundigt på en varm pande med olie, og krydr med
salt og peber. 
Tilsæt løgene. og steg i 3-4 min. 
Tilsæt hvidløg og abrikoser, og steg i et par min. 
Tilsæt tomater, vand, tomatpuré og karry, og giv det et
opkog. 
Lad saucen simre til passende smag og konsistens ca. 20 min.
 
LUN pandekagerne i ovnen, og fold dem evt. to gange, så de
danner et kræmmerhus. 
Fordel det varme kødfyld i dem, og anret på et varmt fad.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin