Logo

Kogte asparges med krydderurter - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kogte asparges med krydderurter - Marie's

En let og enkel tilberedning af både hvide og grønne asparges. Retten kan serveres som frokost- eller forret. Tænk på at hvide asparges skal have ca. dobbelt så lang kogetid som grønne.

Til 4 personer

 

¾-1 kg hvide asparges

2 tsk salt pr. liter vand

125 g smør

1 dl finthakkede krydder­urter, fx persille, dild, purløg

2 hårdkogte æg

 

Skræl de hvide asparges og skær et stykke af stilkenden af.

Bring letsaltet vand i kog og kom aspargeserne i - med hovedet opad og helst så hoveder­ne er lige netop over vandoverfladen, så de kun dampes.

Kog fra 5-25 minutter alt efter type og tykkelse.

Tag dem forsigtigt op af kogevandet med en hulske og lad dem dryppe af, inden de fordeles på. varme tallerkener.

Smelt imens smørret i en lille gryde og kom krydderurterne i.

Tag det fra varmen og kom pillede, hakkede æg i.

Fordel det i en stribe over de kogte asparges.

 

Tips: I stedet for krydderurtesmørret, kan asparges serveres med hollandai­sesauce.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.045 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her