Logo

Jul med sne cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jul med sne cupcakes

Kagerne her passer perfekt til en julekomsammen. De kan også serveres juleaften, når julemanden er kørt videre i sin kane, og børnene er puttet.

Jul med sne cupcakes er fryseegnet, ja de er.

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

1 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur:

115 g usaltet smør

225 g flormelis, sigtet

1 tsk vaniljeekstrakt

2 tsk lys tør sherry

4 spsk kokosmel

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur:

Pisk smør, flormelis, vaniljeekstrakt og sherry i en skål, til det er glat og cremet.

Smør glasuren på kagerne og drys med lidt kokosmel, så det ligner sne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Julecupcakes med birkes og sne

Følg basisopskriften.

Tilsæt 2 spsk birkesfrø, når dejen er rørt sammen.

 

Julecupcakes med bær og sne

Følg basisopskriften.

Fold 4 spsk tørrede blandede tranebær, kirsebær og blåbær i dejen, når den er rørt sammen.

 

Julecupcakes med hasselnødder og sne

Følg basisopskriften.

Fold 3 spsk ristede hakkede hasselnødder i dejen, når den er rørt sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.452 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her