¾ kg  kartofler skrællede og skåret i 2 cm. stykker 
3 hakkede skalotteløg 
2 spsk  rødvinseddike 
1/8 tsk  friskkværnet sort peber 
salatblade 
100 g  baconstrimler skåret i tern 
1 spsk  hvedemel 
½ tsk  salt 
1 spsk  hakket persille 
 
Læg kartoflerne og så meget vand, at de er dækket, i en gryde over kraftig varme, og bring dem i kog.
Skru ned for blusset, læg låg på, og lad kartoflerne simre i 15 minutter, 
eller indtil de er møre.
Hæld vandet fra. 
Rist imens baconstrimlerne på en pande til de er sprøde, 5-10 minutter, 
under jævnlig omrøring.
Tag dem op med en hulske og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir. 
Fjern alt fedtet fra panden undtaget 2 spsk 
Tilsæt skalotteløg og hvedemel, svits det i 1-2 minutter, eller indtil blandingen 
tykner, under hyppig omrøring. 
Tilsæt eddike, kartofler, bacon, salt og peber.
Varm det hele igennem og tilsæt hakket persille.
Øs omgående salaten over på et fad foret med salatblade.