Logo

Stegt vildand med flødesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 flåede vildænder
50 g smør
2 ½ dl piskefløde
1 dl fond eller bouillon
8 enebær
1 spsk rønnebærgele
 
Salat:
1 lille icebergsalat
100 g blå druer
100 g rensede champignon
1-2 stilke bladselleri
1 ½ dl piskefløde
saft af ½ citron
3 tsk sukker
 
Partér ænderne i bryst, lår og skrog.
Brun lår og skrog i en stegegryde sammen med lever, hjerte og kråse.
Drys med salt & peber.
Tilsæt piskefløde, fond eller bouillonog rønnebærgele.
Lad stege i ca. 1 ½ time, eller til mørt.
Brun bryster med brystbenet på en pande.
Tilsæt salt, peber og knuste enebær.
Læg bryster samt afkog fra panden i et fad og steg i ca. 15 min. i en 200°C varm ovn.
Tag lår, skrog og indmad op af gryden, si evt. saucen.
Tilsæt væden fra ovnfadet.
Jævn saucen og smag til med salt og evt. mere gelé.
Servér med små pillekartofler, drysset med fintklippet persille og flødesalat.
Flødesalat:
Snit icebergsalaten fint. Halvér og udsten druerne.
Skær champignon i skiver og bladselleri i små stykker.
Bland piskefløde, citronsaft og sukker.
Vend de istandgjorte ingredienser i flødedressingen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 844 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her