Logo

Oksetyndstegsbøf på ovnstegt ratatouille med grønsagsbearnaise

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 tyndstegsbøffer gerne med fedtkant

Til ratatouille:
1 aubergine
1 squash
1 løg
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
4 tomater (gerne bøftomater)
timian
1 spsk olivenolie

Til grønsagsbearnaise:
1 løg
2 fed hvidløg
4 gulerødder
olie
½ dl estragon-vineddike
4 dl grønsagsbouillon
50 g smør

1 kg kartofler

Ratatouille:
Smør et ovnfast fad med olivenolie og læg først skiver af aubergine
drysset med salt, så skiver af squash, så strimler af løg og peberfrugt
og hakket hvidløg og til sidst skiver af tomat, krydr med timian, salt og
peber og hæld ca. 1 spsk olivenolie henover.
Stil fadet i en forvarmet ovn ved 180°C ca. 45 minutter.
Efter ca. 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og det hele blandes rundt og stilles i ovnen igen.

Grønsagsbearnaise:
Hak løg og hvidløg, skær gulerødderne i skiver og svits det hele let i lidt olie i en gryde.
Tilsæt nu estragon-vineddiken og lad det koge ca. 2 minutter.
Tilsæt så grønsagsbouillon og lad saucen koge ca. 15 minutter til gulerødderne er møre.
Blend saucen jævn med smørret og smag til med salt og peber.

Kødet:
Tør bøfferne med et stykke køkkenrulle og steg dem på panden eller
grillpanden til ønsket tilberedning (2-3 minutter på hver side).
Krydr med salt og peber og lad evt. bøfferne hvile 5-10 minutter inden servering.

Tilbehør:
Råstegte eller ovnbagte kartofler og marinerede salater.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.337 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her