
500 g skinkekød i tern 
2 løg 
20 g smør 
6 laurbærblade 
1 tsk hele peberkorn 
1 liter vand 
salt og peber 
650 g små nye kartofler 
2-4 gulerødder 
citronsaft 
persille eller purløg 
Tilbehør: ristet rugbrød eller andet brød 
 
Hak løgene groft. 
Varm smørret i en gryde, og brun kødet. 
Skru ned for varmen, tilsæt løg, og steg dem møre med kødet. 
Tilsæt laurbærblade, peberkorn, vand, salt og peber. 
Lad det koge 45-60 minutter over svag varme. 
Halver kartoflerne, og kog dem med i ca. 8 minutter. 
Skær gulerødderne i skrå skiver, og kog dem med et par minutter. 
Smag retten til med lidt citronsaft, salt og peber. 
Drys med hakket persille eller andre krydderurter. 
Spis retten med brød.