Logo

Steaks af entrecote med romesco-salsa, hele stegte hvidløg og bagte kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Steaks:
4 steaks a 180 - 200 g (skåret af entrecotestykket fra højreb)

Salat:
2 røde peberfrugter
1 spsk paprika
1 fed hvidløg
80 g mandler uden skind
4 spsk olivenolie

hvidløg:
4 hele hvidløg
4 stk alufolie til indpakning
salt og peber

Tilbehør:
6 store bagekartofler
8 skiver chorizo(pølse) (½ cm tykke)
8 skiver aubergine (½ cm tykke)
8 skiver squash (½ cm tykke)
8 forårsløg
2 spsk olie
1 godt brød

Steaks:
Når alt andet er færdigt, kommes de 4 steaks på grillen og får 3 - 4 minutter på hver side.
En god regel er altid, at når der pibler lidt rød kødsaft op, er steaken medium.
Når kødsaften er klar, er steaken gennemstegt.

Romesco-salat:
Salsaen bliver kraftigere og bedre af at stå, så lav den gerne dagen før - den kan fint holde sig i køleskabet helt op til 3 dage.
Begynd med de 2 peberfrugter. De halveres, og kernerne fjernes.
Læg dem på en bageplade med skindsiden opad og kom dem i en 250 ºC varm ovn i ca. 20 minutter.
Tag dem ud af ovnen og kom dem i en plasticbøtte med løg og lad dem afkøle der - så bliver
skindet lettere at fjerne.
Fjern nu skindet og hak frugtkødet fint. Mandlerne - uden skind - ristes i ovnen ved 150 ºC i 8-10 minutter. De hakkes fint og blandes med peberfrugtkødet i en passende skål.
Pil hvidløgsfeddet og hak det fint. Bland det i en lille skål med paprika og olie.
Kom det hele over i skålen til peberfrugt og mandler - rør godt rundt, så alt blandes, og smag til med salt.
Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til næste dag - eller i det mindste et par timer.

Bagte hvidløg:
De hele hvidløg krydres med lidt salt og peber og pakkes ind i alufolie hver for sig.
Bages på den varme grillrist i ca. 35 minutter, til de er møre. Husk at vende dem ofte.

Tilbehør:
De 6 bagekartofler skrubbes rene og halveres på langs. Pensl dem med lidt olie og kom dem på grillen i ca. 30 minutter til de er møre - vend dem af og til.

Skiverne af chorizo, aubergine, squash og de hele forårsløg pensles også med lidt olie og grilles, til de er gyldne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.741 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her